"Zvláštní situace"

15.04.2020 14:05

Za poslední měsíc se dostáváme všichni do naprosto jiných situací. Jelikož jsme nuceni nosit roušku na veřejnosti, neslyším a s rouškou nevyčtu nic ze rtů, jelikož jsou zakryté. Potřebovala jsem vyzvednout nový občanský průkaz. Před magistrátem stál dokonale ozbrojený policista. Upřesňuji mu můj problém s odezíráním, pán však něco opakoval pod rouškou a mému problému evidentně neporozuměl. Byla jsem připravena, že mě v jedné chvíli praští obuškem :), jelikož jsem nevěděla, kdy mohu vejít do budovy. Naštěstí žádný úder do hlavy nenásledoval. Na oddělení průkazů byla paní velmi snaživá a všechny odpovědi včetně zakódóvání mi ochotně napsala. Hurá průkaz byl vyřešen.

Jsme všichni pod tlakem, protože jsme nuceni respektovat vládní nařízení. Na druhé straně se v nás hromadí energie. Chceme se zbavit všech pout a konečně jednat. Všudypřítomné ticho nás doslova zahltilo. Už nechceme sedět a máme potřebu jednat.

Ano možná budeme muset něco ukončit, nebo něco zásadního začít. V každém případě už nebude nic jako dřív. Změny se dotknou každého z nás.