Kraniosakrální terapie u (nastávajících) maminek

26.08.2017 10:26

Velmi mě těší, že v posledních měsících se dostává kraniosakrální terapie na vědomí i mladým ženám, které plánují miminko. Spousta klientek po terapii skutečně otěhotněla. Méně však z nich absolvovala terapii během těhotenství. Přitom právě během "očekávání" řada z nich se potýkaly s problémy, od fyzických konče po emocionální. Miminko v mnoha případech způsobuje tlaky na páteř, zejména v bederní části, na stydkou kost, nebo mají problémy s pánví, či s hormonální hladinou. Ty které absolvovaly i terapii během gravidity, byly lépe připraveny na přirozený porod, nebo nevyhnutelný císařský řez snášely mnohem lépe.

Spousta problémů, které nalézám u dětí, se vztahují právě k nevyřešeným poporodním traumatům. Problémy souvisí s jejich chováním ať již ve škole, či doma, nebo mají vliv na jejich učení. Dokonce teenageři trpí migrénami či skoliózou, neboť při příchodu na svět přirozenou cestou mohlo dojít ke kompresi hlavičky. Právě tato terapie může pomoci k návratu do původní pozice kraniálních kostí.

Děti kraniosakrální terapii milují a mám z nich velikou radost, neboť u nich se pozitivní výsledky dostavují velice rychle